1. Dear visitor, you are viewing Rapid IPTV as a guest member who has restricted access to our forum. You can either sign-up or login with your username here: http://www.rapidiptv.com/login/

Andriod Box probs

Discussion in 'General Discussions' started by martfarm, Jan 28, 2016.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
  1. martfarm

    martfarm New Member

    10%
    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Liked:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Device:
    andriod tv box
    Hi everyone I'm new to this want to change from Satillite to iptv, I have M8 Andriod box have loaded everything in as instructed on tutorial [ Kodi ] but no joy, tried a clean install it creates the Live Tv on menu bar as should but when you reboot it just sits there saying Loading Channels can anyone help if poss thks for your time
     
    Tags:
  2. harryporter

    harryporter Reseller Reseller Active Member

    100%
    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    1,269
    Likes Received:
    307
    Liked:
    176
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Device:
    enigma 2, android tv, smartv, vlc, kodi etc
    Reseller Username:
    harryportir
    Ok, You need to point the Pvr simple client add on where is your m3u8 file. Go to settings/addons/myaddons/pvraddons/Pvr simple client/configure to do that. After that You will need to restart Kodi. When it start to load channels you have to wait for the firs time a bit longer than usual. If You dont have an list file that is an hls extended file that ends with m3u8 ask your reseler to have it becouse channel switching time with that line is 300% faster. Also you will need to adjust some of advanced settings if You have buffering problems. Let me know,

    Regards
     
  3. martfarm

    martfarm New Member

    10%
    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Liked:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Device:
    andriod tv box
    Hi ive been in pvr simple client, and entered my code starting http://portal.radpid etc and ending with m3u&output=mpegts, The code is very long to type in, then ive rebooted and left it 1hour and still no channels load it just sits there, do I have to enter the whole code as it is sent to me including the words username, thks Martin
     
  4. harryporter

    harryporter Reseller Reseller Active Member

    100%
    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    1,269
    Likes Received:
    307
    Liked:
    176
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Device:
    enigma 2, android tv, smartv, vlc, kodi etc
    Reseller Username:
    harryportir
    Try to restart Your router first as your curent ip addres may be blocked due use on differnet devices. When You restart a router try to insert that line into Your browser and try to download it. If You have a error message in your brouwser than your ip is blocked. In that case wtite a ticket or contact someone of Admins. Yes You have to enter the whole code in Kodi as it been send to you.
     
  5. harryporter

    harryporter Reseller Reseller Active Member

    100%
    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    1,269
    Likes Received:
    307
    Liked:
    176
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Device:
    enigma 2, android tv, smartv, vlc, kodi etc
    Reseller Username:
    harryportir
  6. martfarm

    martfarm New Member

    10%
    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Liked:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Device:
    andriod tv box
    hi so enter they whole thing in my computer browser first and see what happens , is that correct, have contact reller and he gave me this starting http://mag.rapid, which is different from the other one which has portal instead of mag.
     
  7. harryporter

    harryporter Reseller Reseller Active Member

    100%
    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    1,269
    Likes Received:
    307
    Liked:
    176
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Device:
    enigma 2, android tv, smartv, vlc, kodi etc
    Reseller Username:
    harryportir
    It want be ease as if you had mag device line that you want to transform in normal one You should definitely contact a seller to make a ticket for device change so you could have an line as a described before if not the seller is wrong.

    Regards
     
  8. martfarm

    martfarm New Member

    10%
    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Liked:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Device:
    andriod tv box
    Hi ive asked him to leave it as it was
     
  9. martfarm

    martfarm New Member

    10%
    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Liked:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Device:
    andriod tv box
    Hi Just to update everyone whos looking, tried again last night no joy on the android box, went on pc and loaded into Vlc works fine, so does this mean that my ip is not blocked thks
     
  10. harryporter

    harryporter Reseller Reseller Active Member

    100%
    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    1,269
    Likes Received:
    307
    Liked:
    176
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Device:
    enigma 2, android tv, smartv, vlc, kodi etc
    Reseller Username:
    harryportir
    It is probably some other connection problem? Have You tried to download the file on your computer and insert that file into Kodi on Android Box?
     
  11. ExpatTV

    ExpatTV Reseller Reseller

    80%
    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    99
    Likes Received:
    14
    Liked:
    20
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Device:
    Android Kodi
    Reseller Username:
    vanderhulst
    hi I am having trouble to. I used the m3u with hls extension in the file. Zapping time is about 5seconds (still long). But every view minutes I got a little jam from less then a second or it suddenly rewinds. On oc with vlc it is ok. I already changed advancedsettings.xml
     
  12. martfarm

    martfarm New Member

    10%
    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Liked:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Device:
    andriod tv box
    Hi yes i put it in the browser and it done nothing, I had to drop & drag toVlc to get it to work
     
  13. harryporter

    harryporter Reseller Reseller Active Member

    100%
    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    1,269
    Likes Received:
    307
    Liked:
    176
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Device:
    enigma 2, android tv, smartv, vlc, kodi etc
    Reseller Username:
    harryportir
    Ask your seller for the file as explained before with hls and then that file rename so it ends with m3u8 extension not m3u and you shoud have faster switching time and working line in Kodi
     
  14. ExpatTV

    ExpatTV Reseller Reseller

    80%
    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    99
    Likes Received:
    14
    Liked:
    20
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Device:
    Android Kodi
    Reseller Username:
    vanderhulst
    I started using Rytec but it doenst reconize Dutch channels.. maybe something with channel ID?
     
  15. harryporter

    harryporter Reseller Reseller Active Member

    100%
    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    1,269
    Likes Received:
    307
    Liked:
    176
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Device:
    enigma 2, android tv, smartv, vlc, kodi etc
    Reseller Username:
    harryportir
    No there is nothing wrong, there is no epg data in the hls line file You are using. You must to insert epg ids for every channel you want to have epg for. Do it by Yourself or wait as Rapidiptv is preparing new list with epg codes.

    Regards
     
    omega likes this.
  16. harryporter

    harryporter Reseller Reseller Active Member

    100%
    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    1,269
    Likes Received:
    307
    Liked:
    176
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Device:
    enigma 2, android tv, smartv, vlc, kodi etc
    Reseller Username:
    harryportir
    Btw im making my own list with epg codes and logos for all channels. Right now i have complited all chanels of RO, EX-YU and ITALY today or tomorrow i will have FRANCE and UK.
     
  17. ExpatTV

    ExpatTV Reseller Reseller

    80%
    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    99
    Likes Received:
    14
    Liked:
    20
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Device:
    Android Kodi
    Reseller Username:
    vanderhulst
    @harry Can you share that list?
    And what is the downside about editing a m3u file? Is it that you cant update the file anymore without manual actions from your client?
     
  18. harryporter

    harryporter Reseller Reseller Active Member

    100%
    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    1,269
    Likes Received:
    307
    Liked:
    176
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Device:
    enigma 2, android tv, smartv, vlc, kodi etc
    Reseller Username:
    harryportir
    I will share it as a told to paris2015 there is no prob but first i have to finish with FR and ENG channels tomorrow aproximetly. The procedure is simple download a line from portal take a user name and a pasword open the file *.m3u8 with some text editor and use replace komand to replace username and password. Simple as that. To put a list on client box use teamwiewer for and quick support for android then insert the line in Kodi (client should install quick support alone from google play).
     
  19. martfarm

    martfarm New Member

    10%
    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Liked:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Device:
    andriod tv box
    Hi just to let you know all up and working now, having buffing issues with a lot of channels, have linked channels to Ivue for epg, have altered the MTU so need to sort out the buffing nexted or is it because its Android and i would be better off with a Mag or Mini pc thks for your help
     
  20. harryporter

    harryporter Reseller Reseller Active Member

    100%
    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    1,269
    Likes Received:
    307
    Liked:
    176
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Device:
    enigma 2, android tv, smartv, vlc, kodi etc
    Reseller Username:
    harryportir
    Try some vpn service as there is a posibility that your internet provider is filtering IPTV traffic.

    Regards
     
    Rapid IPTV likes this.

Share This Page

Loading...